Het verdriet voorbij

Voor vrouwen die een of meerdere kinderen tijdens de zwangerschap hebben verloren

Een kindje dat maar heel kort bij je is geweest, had een reden om jou als moeder te kiezen. Dat korte leven in jouw buik heeft betekenis; zowel voor het kindje zelf als voor jou en je dierbaren. 

Vaak wordt er niet meer over gesproken als je kindje zo vroeg geboren wordt. Een 'miskraam' of vroeggeboorte is heel verdrietig maar dikwijls wordt er ook gezegd: volgende keer beter. Daarmee wordt het prille leven, waar je zo vroeg afscheid van moest nemen, als het ware uit je leven gevaagd. Jouw verdriet wordt een stil verdriet; er wordt niet meer over gesproken. Soms kan dit ook problemen geven in je gezin.

Maak voor jezelf, voor je kind en voor je (eventuele) andere kinderen, de weg vrij om ieder je eigen pad te gaan. Breng rust terug in jezelf en in je gezin door het kind bewust te erkennen, zijn of haar plek in je leven en in je gezin te geven en het daarna weer los te laten om verbinding te maken vanuit je hart. De verbinding met je kind vanuit je hart is blijvend. Het verdriet maakt plaats voor ontroering en dankbaarheid dat je dit kind vanuit je moederhart hebt mogen geven wat het nodig had: een kort leven bij jou.

Je kunt met dit thema aan de slag in een individueel consult of in een workshop.

Informatie aanvragen

Na ontvangst nemen we zo spoedig mogelijk contact op.